Buitenschilderwerken

Het schilderwerk van een gevel, ramen en andere buitenschrijnwerk zorgt er niet alleen voor dat de woning er netjes uitziet, het heeft tevens een beschermende functie o.a. tegen weersinvloeden.

Een gedegen voorbehandeling (gevelreiniging) en afwerking met hoogwaardige verfproducten is essentieel voor de levensduur of het behoud van de materialen.

Kaleien

Kaleien of kalkverven is een eeuwenoude techniek waarbij kalkpleister met een blokkwast op het metselwerk wordt uitgestreken.

Kaleien van een muur is een milieuvriendelijke en duurzame methode. De kalk biedt bescherming tegen allerlei weersinvloeden, bovendien houdt het de muur dampopen.

Door de blokkwast waarmee de kalei wordt aangebracht, krijgt een gekaleide gevel een mooie splinternieuwe authentieke uitstraling.

Kalei is zeer gevoelig voor temperatuurschommelingen en kan niet aangebracht worden  op gevels die reeds geschilderd zijn. Enkel wanneer de gevel volledig wordt gezandstraald of gedecapeerd dan kan er wel gekaleid worden.

Naarmate de tand des tijds steeds meer invloed wint over kalei, kan het gaan verkleuren. De kalei wordt dan valer en kan zelfs een andere kleur krijgen.

Schilderen

Naast kaleien, kan het gevelmetselwerk ook geschilderd worden.
Er wordt gebruik gemaakt van een dampdoorlatende muurverf die speciaal geschikt is voor buitenmuren.

Zo is het mogelijk om een perfecte “kalei-imitatie” te schilderen met de voordelen maar zonder de nadelen van deze veelgevraagde kaleitechniek.

Eén van de grootste voordelen is dat de verf op een reeds geschilderde muur mag aangebracht worden.