Nieuws

CROENE renovatie & restauratie valt in de prijzen bij ‘Brugse Monumentenprijs 2018’.

Brugge monumentenprijs

Na de geslaagde edities van 2010, 2012 en 2015 organiseert Stad Brugge dit jaar voor de vierde keer een Monumentenprijs. Ook de afgelopen jaren immers waagden vele eigenaars zich aan vaak complexe en uitdagende restauratieprojecten.

Zestien kandidaten dingen mee naar de prijs van de vakjury en de publieksprijs. Sommige panden vergden een zeer ingrijpende totaalrestauratie om ze van verdere verkrotting te redden, andere hadden vooral een “groot onderhoud” nodig. Waar bij de ene de straatgevel een opmerkelijke transformatie onderging, werd bij de andere juist uiterst behoedzaam en minutieus ingegrepen.

Monumentenprijs voor Huis De Cluuse

Schepen voor Monumentenzorg Franky Demon: “De Monumentenprijs wordt voor de vierde keer uitgereikt. Ik ben blij dat er zoveel restauratieprojecten zijn, mede door onze subsidie Kunstige Herstellingen. Deze projecten hebben allemaal een meerwaarde voor het patrimonium van onze stad. De prijs van de vakjury ging naar het pand op het Kraanplein 4 van dhr. en mevr. Parmentier – Dhoed. De winnaar van de publieksprijs was dhr. Elyn voor Sint-Amandstraat 7.”

Kraanplein 4